Una orgia revoluciona els cristians

  • El TNC estrena l'obra de teatre 'Gang Bang'.
  • És un local de contactes sexuals entre homes que augmenta la clientela amb la visita del Papa a la ciutat.
Els actors David Vert i Xavier Pujolràs.
Els actors David Vert i Xavier Pujolràs.
DAVID RUANO
Els actors David Vert i Xavier Pujolràs.

El projecte T6 aixeca polseguera entre certs sectors religiosos catalans amb l’estrena de l’obra Gang Bang. El text del jove dramaturg Josep Maria Miró que busca la reflexió sobre la pèrdua de valors en la societat contemporània amb una posada en escena d’alt contingut sexual no ha contentat el col·lectiu E-cristians.

Els personatges d’una catequista que descobreix el sexe la vigília de la consagració de la Sagrada Família i el d’un noi que celebra l’arribada del Papa a Barcelona amb una orgia tampoc dei-xaran indiferent la platea.

E-cristians, una associació del sector conservador del catolicisme català creada l’any 2001 denuncia en la seva pàgina web que "El TNC vol atreure clientela a costa del Papa" i que el muntatge "és una ofensa greu i oportunista als catò-lics".

Els valors que s’ensorren

Sergi Belbel, dramaturg i director del TNC, afirma que aquesta "no és una obra que vagi contra la religió catòlica ni contra la visita del Papa" i que "no hi ha motius d’ofensa". Per a l’autor de Gang Bang (terme que es refereix a una violació en grup, consentida o no) els temes que s’exposen serveixen de "vehicle per parlar del nostre temps i dels valors que s’ensorren". En tot cas, el projecte T6 promocionarà Josep Maria Miró i Coromina com el que és, un escriptor de teatre emergent.

*TNC. Plaça de les arts, 1. Aquest dijous estrena a partir de les 20.00 hores. Preu de les entrades: de 12 a 20 euros. Més informació al web www.tnc.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento