Els ambulatoris ja han repartit 60 píndoles abortives en un mes

  • Només es dispensa a sis Centres d'Atenció Primària.
  • A dones embarassades de menys de set setmanes.
  • És una prova pilot.
Píndoles abortives.
Píndoles abortives.
ARXIU
Píndoles abortives.

Els ambulatoris catalans han començat a repartir les píndoles abortives al febrer i ja se n’han distribuït a una seixantena de dones embarassades. De mica en mica, s’anirà estenent la mesura a la resta de Centres d’Atenció Primària de tot el territori català. La pastilla té un cost vint vegades inferior a una intervenció d’interrupció de l’embaràs.

Des de principis de febrer, sis CAP estan repartint la píndola abortiva. Són a Vic, Mataró, Vilanova i la Geltrú, Cerdanyola del Vallès, Badalona i Barcelona. A l’abril, s’avaluarà els resultats d’aquesta prova pilot i, a partir d’aquí, es repartirà a la resta de Catalunya, intentant arribar a la població de tot el territori. No es prioritzarà únicament l’àrea de Barcelona, segons fonts del Departament de Salut.

Més de 60 dones han rebut ja la píndola abortiva, anomenada RU-486. Es dispensa només a embarassades de menys de set setmanes i es dosifica en dues preses: una primera a la consulta ginecològica i, dos dies després, a casa de la pacient. Com qualsevol medicament pot tenir efectes adversos, però Salut matisa que la píndola "és completament segura".

També prevenció

"S’ha de fer una prevenció", exposava aquest dilluns Cristina Martínez, del programa de Salut Sexual i Reproductiva de l’Institut Català de la Salut, però insistia que "tenir un tractament farmacològic desculpabilitza i estigmatitza una mica menys les dones que fan una interrupció de l’embaràs"». La píndola RU-486 ja se subministra a d’altres països europeus, com ara França, Suècia i Àustria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento