4.080 mestres de Barcelona estan de baixa per estrès

El 81% dels alumnes admeten que falten al respecte al professorat i la majoria de docents ha estat insultada. Una campanya vol erradicar les agressions.
El 80% dels professors d’ensenyament manifesten haver estat insultats o haver patit situacions greus d’indisciplica i el 81% dels alumnes ho admeten, segons dades fetes públiques ahir pel sindicat de mestres Anpe,  extretes del Ministeri d’Educació. Un 17% dels professors estan de baixa laboral per depressió o estrès. A la província de Barcelona són 4.080 i a tot Catalunya, 6.800.

«Les estadístiques parlen» afirma Ferran Barri, portaveu d’Anpe, per justificar la campanya de prevenció que ahir es va presentar a Barcelona i que s’ampliarà a tot l’Estat. Unes estadístiques que demostren que el 73% del professorat està en risc de patir estrès. El 87% se sent desatès per l’Administració.

SOS dels professors

L’objectiu de la campanya és aconseguir «centres lliures d’agressions», sense conductes violentes i agressives dels alumnes. Per això, Anpe elabora un decàleg de normes que, de complir-se, podrien erradicar aquestes conductes. Per això, s’ofereix suport psicològic als alumnes a través de SOS Bullying, però també als professors.

Per als psicòlegs, calen recursos per aïllar les conductes dels «alumnes disruptors» que, de «no posar-hi solució s’amplifica a la resta del grup» fent esclatar conflictes. Reeducar aquestes conductes és la base de les propostes que llença el sindicat.

Anpe critica que l’Administració no doti els professionals de mecanismes, tals com formació específica. «El problema», assegura Ferran Barri,  «comença amb dos o tres alumnes sorollosos que mouen a la resta cap a actituds d’assetjament i actituds violentes».

Set demandes dels docents

Delicte: Que l’assetjament sigui considerat delicte. Reformar la Llei del Menor.

Els pares: La llei ha de poder exigir que s’impliquin en l’educació dels seus fills.

Sancions: reeducatives. Els mestres les han de poder aplicar immediatament.

Agressor: no han de quedar impunes. Tolerància zero.

Canvis d’escola: facilitar-ho en cas d’agressions a mestres i alumnes. Qui ha de canviar de centre no és la víctima.

Deures: especificar  drets i obligacions dels alumnes.

Disciplina: Comissions disciplinàries a tot centre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento