Obren una investigació pel cas dels aparcaments de privilegi per a urbans

Contundència i sancions.
L’alcalde de Barcelona, Joan Clos, va assegurar ahir que serà «contundent», si es demostra que la Guàrdia Urbana no multa als agents que aparquen en zones prohibides i va anunciar que ja s’ha obert una investigació, tal com va avançar ahir 20 minutos.

De confirmar-se la pràctica irregular d’alguns agents, que deixaven distintius dins del vehicle per evitar ser multats en els estacionaments amb senyals de prohibició, Clos va dir que «se sancionarà» als pressumptes responsables per «impedir l’ús» de codis secrets de la policia per no multar a companys.

Per la seva part, la Guàrdia Urbana va emetre un comunicat en el que esmenta que «es tracta de casos aïllats i molt minoritaris» que s’han registrat en un lloc determinat, a l’entorn de la Rambla.

Admeten però que no és una conducta «ni tolerada ni permesa», pel que si es comprova alguna conducta incorrecta d’algun membres del cos «per obtenir alguna mena d’impunitat» s’obrirà el corresponent expedient informatiu per depurar responsabilitats.

El fet no ha passat desapercebut en el cos, ja que ahir, pocs minuts després de conèixer la notícia, els presumptes infractors es van afanyar a retirar els vehicles mal estacionats.

Els dos partits en l’oposició, CiU y PP, han qualificat de «molt greu» aquesta pràctica. Xavier Trias, de CiU, va exigir una investigació però està segur que «no afecta a tot el cos». Per la seva part, Alberto Fernández Díaz, del PP, va demanar que hi hagi total «transparència» en les investgacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento