Multen un jove grafiter amb més de 5.000 euros per 35 pintades

Sant Boi li imposa una sanció exemplar, tot i que, amb la nova ordenaça hagués pagat 21.000 euros. No ha tornat a guixar.
L’acció de la Polica Local de Sant Boi de Llobregat ha permès imposar una multa de més de 5.000 euros a un jove de 20 anys, veí de la població, per haver fet 35 murals i tags (firmes) en diferents indrets del municipi.

Si se li apliqués l’actual ordenança del civisme amb el màxim establert, la sanció hagués estat de 21.000 euros, però, com que els grafits són anteriors, la multa és menor.

Sanció dissuasiva

Per la informació que disposa la policia «el jove ha cessat amb aquesta activitat incívica, amb la qual cosa aquest tipus de mesura ha permès reconduir la situació», segons va indicar ahir el cap del Servei Local de Seguretat, Albert Vilatersana.

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha endurit les sancions que s’imposen per pintar a la via pública. La nova ordenança de civisme preveu multes que van dels 50 als 600 euros, segons el tipus d’infracció, per pintades, grafits, senyals o rascades fets al carrer i en edificis.

Agents de paisà i una sanció diària

Amb l’enduriment de les sancions, l’Ajuntament de Sant Boi vol «lluitar contra aquells que embruten les façanes», segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Antonio Tamayo. L’any passat la neteja de pintades va costar 6.000 euros mensuals. Des del novembre, set agents de paisà i dos vigilants de patrimoni controlen els punts de grafits. Posen una sanció diària.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento