Un Pulitzer per al Nacional

  • Sergi Belbel dirigeix aquest muntatge de Tracy Letts.
  • Dibuixa el desintegrament d’una família nord-americana.
  • Actuen Emma Vilarasau, Anna Lizaran i Rosa Renom.
Les actrius d'Agost
Les actrius d'Agost
DAVID RUANO
Les actrius d'Agost

Sergi Belbel incorpora des d’aquesta nit un text guanyador del premi Pulitzer i el Tony de teatre a la programació que dirigeix ell mateix al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Agost, de Tracy Letts, dibuixa el desintegrament d’una família nord-americana com a símil de la descomposició del segle XXI quant a valors, ètica i moral.

El pare de família desapareix en estranyes circumstàncies i la situació obligarà el clan a reunir-se en la casa familiar a l’estat d’Oklahoma. Belbel fa d’aquest muntatge una tragicomèdia familiar en què, segons el director escènic, "es fa servir l’humor per tractar temes molt dramàtics". El repartiment femení de l’obra és d’autèntic luxe: Anna Lizaran, Emma Vilarasau i Rosa Renom.

Agost va viure la seva nit d’estrena l’any 2007 a la ciutat nord-americana de Chicago. El seu gran èxit li va obrir les portes de la meca teatral del país, Broadway, a Nova York. El repartiment català de l’espectacle incorpora 13 actors, entre els quals també cal esmentar Jordi Banacolocha, Abel Folk, Albert Triola, Manuel Veiga, Òscar Molina, Carles Velat, Almudena Lomba, Montse German i Maife Gil.

*TNC. Sala Gran. Plaça de les arts, 1. Avui a partir de les 20.00 hores. Preu: de 16,50 a 33 euros. www.tnc.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento