El bitllet de Rodalies s’apuja un 3%, la meitat del que volia Renfe

El bitllet de Rodalies s’apuja un 3%, la meitat del que volia Renfe

La pujada de les tarifes dels trens de Rodalies de Renfe no serà del 6%, com va proposar l’empresa de transports al Govern. La Comissió Delegada per a Afers Econòmics va aprovar ahir un increment del 3%, és a dir, la meitat del que havia sol·licitat el consell d’administració de Renfe.
Aquesta pujada del preu del bitllet afectarà tant els trens de Rodalies com les línies regionals de Renfe. La decisió encara no és oficial i caldrà esperar a la ratificació del Consell de Ministres i a la publicació al Boletín Oficial del Estado (BOE) de les noves tarifes per saber quan entraran en vigor. Per sota de l’IPC Fonts del Ministeri de Fomento van explicar que aquest augment concorda amb la política econòmica del Govern d’establir pujades «que permetin el creixement sostenible de l’economia» i van afegir que l’encariment de les tarifes està lleugerament per sota de l’augment de l’IPC acumulat l’any passat, que va situar-se en el 3,2%. Les tarifes d’altres serveis de Renfe ja es van aprovar a finals de desembre. Així, els bitllets de l’AVE i de les grans línies es van encarir un 3,5%. Cal veure com s’aplicarà aquesty augment a les noves tarifes i si hi ha arrodoniment. El bitllet senzill per viatjar en els trens de Rodalies costa actualment 1,10 euros per a la zona 1 (1,20; 1,75; 2,25; 2,75 i 3,50 per la resta de zones). En el cas del bonotren de 10 viatges, el preu és ara de 5,75 euros (7,95; 13; 17; 20,65 i 24,30 per a la resta de zones).

w digues a renfe...

...què et sembla aquesta pujada a clientebarcelona@renfe.es amb còpia a noesven@20minutos.es, per fax a 934706257o per carta a Pça. Universitat, 3 7è 3a 08007 de Barcelona

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/872/0/RENFE/RODALIES/bitllet/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios