Més policies i més ambulàncies a Castelldefels després del crim

La Policía Nacional reforçarà amb 10 agents més al centenar que hi ha ara al municipi.
Salut millorarà el servei d’ambulàncies després que l’alcalde els acusi d’excessiu retard.
.
.
Albert Olivé / Efe
.
Castelldefels tindrà des d’avui 110 d’agents del Cuerpo Nacional de Policía y 81 membres de la Policia Local. També es reforçarà el servei d’ambulàncies, després de les protestes institucionals pel retard en atendre les víctimes del triple crim de la joieria.

Ahir a la tarda, unes 10.000 persones van participar en una manifestació silenciosa amb espelmes, que en arribar a l’Ajuntament van servir per configurar un gran llaç negre en senyal de dol. Poc després, es van fer tres minuts de silenci. L’enterrament d’avui, a les 11.00 hores, també es preveu multitudinari.

La Junta Local de Seguretat va decidir reforçar amb 10 agents el servei policial, així com l’atenció d’urgències sanitàries. L’alcalde de Castelldefels, Antoni Padilla, va contradir la consellera de Salut, Marina Geli, i va afirmar que l’ambulància «va trigar més del necessari» en referència als 14 minuts que al·lega la Conselleria.

El Col·legi de Joiers de Catalunya ha anunciat que, una vegada tingui el permís de les famílies de les víctimes, es presentaran com a acusació particular. En dos anys hi ha hagut 265 atracaments a joiers.

El president de la Generalitat i la consellera d’Interior van visitar ahir l’alcalde de Castelldefels per donar-li suport. Maragall va dir que el triple assassinat no avançarà el desplegament dels Mossos al Baix Llobregat i va criticar que «el sistema penitenciari permeti un assassí tornar a reincidir en poc temps».

Un dels detinguts diu que l’assassí és un còmplice que va fugir

El tercer home. La Policia està convençuda que Fernando Sánchez, amb antecedents per homicidi, va ser l’autor material de la mort de la família de joiers de Castelldefels. Tot i així, el detingut va intentar culpar a un tercer còmplice que, segons ell, va fugir amb un cotxe robat en direcció contrària. Fins i tot va arribar a donar el sobrenom del delinqüent.

De les primeres declaracions es desprèn que el jove, Juan Antonio Sánchez, de 20 anys i nebot de l’anterior, es va declarar autor de les morts. Tot i així, les primeres pistes apunten al més gran com a autor dels assassinats, ja que tenia talls a les mans.

Fernando va intentar derivar la responsabilitat a un tercer, però es va contradir quan va dir que havia fugit amb un cotxe robat, quan  van trobar a la seva butxaca les claus del vehicle.

Les declaracions dels testimonis avalen que només eren dos els atracadors.

Rebuig multitudinari dels veïns als assassinats

Més de 6.000 persones van participar ahir al matí (foto) en la manifestació convocada per l’Associació de Veïns del barri de Vista Alegre de Castelldefels i pels comerciants de la zona, per condemnar l’assassinat dels tres membres d’una família de joiers. La manifestació va sortir de la porta de l’establiment. Davant la joieria hi van aparèixer centenars d’espelmes i rams de flors. Totes les joieries de Catalunya lluiran avui un crespó negre en senyal de dol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento