El Fòrum, zona marítima prohibida per la cimera

Navegació controlada.
La Guàrdia Civil, ahir, vigilant el port del Fòrum.
La Guàrdia Civil, ahir, vigilant el port del Fòrum.
E. V.
La Guàrdia Civil, ahir, vigilant el port del Fòrum.
Els dispositius de seguretat establerts per la Cimera Euromediterrània afecten també a la navegació marítima, i d’això s’encarrega la Guàrdia Civil, evitant la navegació a zones de màxima seguretat com el Port Fòrum.

Les embarcacions de la Guàrdia Civil, reforçades amb les que vindran dels Serveis Marítims de Tarragona i Girona, s’encarregaran de patrullar, durant 24 hores, pels 25 quilòmetres de costa.

Antiterroristes al Prat

Amb els que hi ha a la ciutat, el servei mobilitzarà un vaixell de 30 m, una llanxa de 17 m –d’intervenció ràpida–, una d’11 m i dues pneumàtiques semirígides. L’Armada espanyola reforçarà el dispositiu, com a mínim, amb una fragata de guerra.

Paral·lelament, la Guàrdia Civil també desplegarà un dels grups especials contra activitats terroristes a la zona aeroportuària, fet que vol dir que també estaran a l’aeroport del Prat. La vigilància incidirà en identificar els passatgers dels vaixells que, mentre duri la cimera, naveguin pel que han definit com «zones sensibles» entorn al Port Fòrum, on la restricció serà total.

Per al patró d’una de les embarcacions, el caporal primer Juan Carlos Sánchez, «el fet que hi hagi mala mar ens beneficia, perquè hi haurà menys trànsit marítim».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento