Un costum, aquest últim, que ve agafant força en els darrers temps per l’elevat preu dels menús, sobretot des de l’arrodoniment de preus motivat per l’arribada de l’euro i per la voluntat d’alguns de mantenir una dieta saludable.
I és que la majoria de gent consultada diu que es gasta una mitjana mensual de 240 euros en dinars, és a dir, al voltant de 12 euros diaris. Trobar un menu per menys de 7,5 euros -unes 1.250 de les antigues pessetes- a Barcelona cada cop resulta més complicat.
Dieta mediterrània
Una amanida o un plat de cullera de primer i carn en les seves diferents formes és el menú més sol·licitat.
L’estudi alerta que tres de cada 10 persones prefereixen dinar a un restaurant de menjar ràpid.
Isabel Mestres. 76 años, jubilada.
«Como fuera porque estoy sola y me resulta más cómodo. Gastas un poco más, pero te lo dan todo hecho, no tienes ni que fregar los platos».
Ana Ferrer. 22 anys, estudiant.
«Sempre menjo a casa, és molt més pràctic per raons de temps. El menjar és més sa i la meva mare té el menjar preparat quan arribo a casa».
Pablo Mateo. 64 años, técnico prejubilado.
«Como en casa porque es más sano, y aun así me enveneno, pero mucho menos de lo que lo haría si comiese fuera a diario».
Comentarios
Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.
Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios