Cada cop dinem més fora de casa i ens gastem 12 euros al dia

Vuit de cada 10 persones fan l’àpat fora del domicili. S’estén l’hàbit d’endur-se el menjar a la feina. Un 30% opta pel dinar ràpid.
El ritme de vida a les grans ciutats està provocant que cada cop més treballadors dinin fora de casa. Un 84% de les persones consultades per la Federació d’Usuaris-Consumidors Independents (FUCI) reconeix que dina a un restaurant a prop de la feina o s’enduu el dinar de casa per menjar a la feina.

Un costum, aquest últim, que ve agafant força en els darrers temps per l’elevat preu dels menús, sobretot des de l’arrodoniment de preus motivat per l’arribada de l’euro i per la voluntat d’alguns de mantenir una dieta saludable.

I és que la majoria de gent consultada diu que es gasta una mitjana mensual de 240 euros en dinars, és a dir, al voltant de 12 euros diaris. Trobar un menu per menys de 7,5 euros -unes 1.250 de les antigues pessetes- a Barcelona cada cop resulta més complicat.

Dieta mediterrània

Una amanida o un plat de cullera de primer i carn en les seves diferents formes és el menú més sol·licitat.

L’estudi alerta que tres de cada 10 persones prefereixen dinar a un restaurant de menjar ràpid.

Isabel Mestres. 76 años, jubilada.

«Como fuera porque estoy sola y me resulta más cómodo. Gastas un poco más, pero te lo dan todo hecho, no tienes ni que fregar los platos».

Ana Ferrer. 22 anys, estudiant.

«Sempre menjo a casa, és molt més pràctic per raons de temps. El menjar és més sa i la meva mare té el menjar preparat quan arribo a casa».

Pablo Mateo. 64 años, técnico prejubilado.

«Como en casa porque es más sano, y aun así me enveneno, pero mucho menos de lo que lo haría si comiese fuera a diario».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento