L’Autònoma elige hoy a su nuevo rector

L’Autònoma elige hoy a su nuevo rector

Dos candidatos. Lluís Ferrer y Joaquim Maria Molins se disputan hoy el rectorado de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Unas 37.000 votantes, entre profesores, estudiantes y personal administrativo están llamados a la urnas a partir de las 9.30 de la mañana. Tendrán hasta las 18.30 para ejercer su voto. Los resultados provisionales se conocerán mañana y el lunes de la próxima semana será proclamado el nuevo rector.

Hacía 11 años que no se presentaban dos candidatos a rector en la UAB. Los hoy consellers de la Generalitat, Josep Maria Vallès y Carles Solà, fueron entonces los dos candidatos, con victoria para Solà.

Lluís Ferrer. Candidat a la reelecció

«Oferirem una oferta d’estudis més flexible»

¿Quina UAB proposa per ser reelegit?

Una universitat innovadora amb una forta integració a tot l’espai europeu on l’estudiant sigui el centre de tot el que es faci.

¿Com s’ha d’aplicar el Tractat de Bolonya?

Proposem que cada facultat faci l’adaptació a la seva pròpia velocitat.

¿Quins canvis notaran els estudiants?

Els facilitarem el procés d’aprenentatge amb una oferta més flexible, amb més itineraris i horaris pensant que fan més coses a banda d’estudiar.

¿I els professors?

Potenciarem la seva formació de cara a la forta renovació que hi haurà fins al 2010.

Bio

Nascut a Palma de Mallorca l’any 1951. Doctor en Veterinària. Ha estat rector de la UAB des del 2002.

J.M. Molins. Candidat a rector

«Hem de difondre la cultura de l’esforç»

¿Què cal canviar a l’UAB?

Li hem de donar una nova empenta per il·lusionar els treballadors i motivar més els estudiants. A més, hem d’aplicar bé i amb prudència el Tractat de Bolonya.

¿Com pensa motivar els estudiants?

Hem de difondre la cultura de l’esforç amb ajudes als estudiants que fan l’Erasmus, a part de la que reben de l’Administració, i reforçar la cooperació entre universitat i empresa. El que no dóna un valor afegit als estudis, com la Festa Major, s’ha de suprimir.

¿I al professorat?

S’ha de facilitar el relleu del professorat i tenir en compte a l’hora d’exigir-los el que cobren i la seva inestabilitat laboral.

Bio

Nascut a Barcelona el 1951. Doctor en Dret. Professor de Ciència Política a la UAB des del 1989.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/67387/0/rector/candidatos/Universitat/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios