Les distraccions, la son i les punxades de roda causen els accidents a l’AP-7

Les distraccions, la son i les punxades de roda causen els accidents a l’AP-7

Analitzat el tram entre Tarragona i Alacant. L’Institut de Trànsit i Seguretat Vial de la Universitat de València ha analitzat les causes que provoquen més accidents a les autopistes.
L’estudi revela que les tres causes més importants d’accident a l’autopista són les distraccions (28,36%), la son o el cansament (14,56%) i el rebentament de pneumàtics (11,32%). Totes juntes sumen el 54,24% dels motius que provoquen més accidentalitat a les vies ràpides. El fenomen que està patint major increment, a criteri del director de l’informe, Luis Montoro, «per sobre dels tradicionals com l’alcohol o la velocitat», és la distracció. L’estudi també revela que la majoria dels sinistres es produeixen en condicions diferents a les considerades tradicionals. En general, la majoria d’accidents afecten un cotxe sol, a causa d’una sortida de la via.

En segon terme, destaquen els xocs contra la tanca de protecció (18,1%) i el xoc contra el vehicle del davant (14%), en tercer lloc dels sinistres habituals.

Pel que fa a les condicions temporals i meteorològiques, l’informe constata que s’ha detectat que la nit és la franja horària amb més sinistres a l’autopista. En canvi, quan plou hi ha menys accidents, «perquè el conductor està més alerta i, per tant, no hi ha distraccions».

Solitari i distret

Globalment, l’informe defineix el perfil «accident a l’AP-7» com a «solitari, provocat per una distracció, en recorreguts llargs i que provoquen més cansament i la distracció del conductor».

A les conclusions es demana que hi hagi més campanyes de conscienciació, ja que les causes detectades són fàcils d’evitar.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/65655/0/distraccions/punxades/accidents/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios