Els invidents demanen carrers més accessibles i més ben enyalitzats

Reclamen més responsabilitat a l’Ajuntament. Barcelona només compta amb 1.336 semàfors adaptats amb senyals sonores i els nous paviments no tenen textures diferenciades que es notin amb un bastó.
L’Anaïs, caminant per un dels carrers que ja es coneix.
L’Anaïs, caminant per un dels carrers que ja es coneix.
Yolanda Viñals
L’Anaïs, caminant per un dels carrers que ja es coneix.
Són alguns dels exemples que ahir va donar el cap dels Serveis Socials de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí, que va criticar que el Consistori no compleixi el que té estipulat a les ordenances. «Són els responsables de la seguretat de les obres a la via pública i els primers que l’incompleixen», va afirmar.

Caca de gos inevitable

Un altre dels exemples que aixequen més queixes és el fet que hi hagi «una bastida cada 600 metres» i que haurien d’estar recobertes amb cautxú, per evitar els cops contra els ferros. Botí també destaca que «no som informats de les obres i cal més coordinació per no aixecar un mateix carrer diverses vegades l’any».

Anaïs García té 25 anys. És psicòloga i treballa de productora d’espectacles. Diàriament agafa quatre vegades el metro i l’autobús. Coneix el camí de casa a la feina, però cada dia troba nous obstacles. «Els cotxes sobre la vorera o els forats al paviment» poden portar-los a patir un accident.

També és problemàtic que la textura dels carrers no estiguin diferenciats, el que provoca que, «quan no ens dóna temps de creuar el carrer, no sabem si estem aturats a la mitjana o al bellmig».

García també destaca que els carrils bici no estan senyalitzats, ni el paviment diferenciat per alertar els invidents, que «moltes vegades no sentim la bicicleta quan s’apropa».

Un dels referents pels cecs són les parets dels edificis, però també estan plenes d’obstacles, amb plantes decoratives o cavallets d’ofertes i menús. Un obstacle insalvable, però, són els excrements de gos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento