Un pis nou a Barcelona ja val el doble que fa tres anys

El cost del metre quadrat supera els 6.000 euros per primera vegada, un 25% més que fa un any. Els habitatges que es fan ara són un 8,3% més petits.
Els preus dels pisos a la ciutat de Barcelona estan pels núvols i no paren de pujar, fins al punt que ja costen el doble que fa tres anys. El metre quadrat ja ha superat la barrera, per primera vegada, dels 6.000 euros, amb un creixement de prop del 25% respecte de l’any 2004, tot i que el preu final de l’habitatge ha augmentat una mica menys, un 14,4%.

La diferència es troba en que aquest any els pisos que es comercialitzen són una mica més petits que fa un any. «Els promotors opten per fer pisos més reduïts per esmorteir l’elevat augment del preu del metre quadrat», segons va indicar ahir el director del departament residencial d’Aguirre Newman, Emilio Langle, que ha elaborat l’estudi sobre el mercat residencial a Barcelona i l’àrea metropolitana.

Preus a 560.000 euros

A l’actualitat, l’habitatge mitjà que es comercialitza té tres dormitoris, 92 metres quadrats de superfície i costa 560.000 euros. Per poder-lo adquirir, cal tenir 150.000  euros d’entrada i pagar cada mes entre 1.850 i 2.000 euros si l’hipoteca és a 30 o 25 anys. Per districtes, el preu per metre quadrat més elevat es troba a l’Eixample amb 9.000 euros i el més baix a Nou Barris amb 4.000 euros. El preu final més car, però, està a Sarrià-Sant Gervasi, amb prop de 920.000 euros i el menor, a Sant Andreu, amb 330.000 euros.

De cara al proper any, Aguirre Newman preveu un augment del preu del metre quadrat del 10%, però també considera que es continuarà reduint la superfície dels pisos nous.

Més barats fora de la capital

L’estudi d’Aguirre Newman indica que comprar un habitatge als principals municipis que envolten Barcelona costa 390.000 euros de mitjana, un 37% menys que a la capital catalana. Les vivendes, tot i tenir el mateix nombre d’habitacions, són més grans, 100 metres quadrats. A Badalona, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Cugat del Vallès es fan tres de cada quatre habitatges nous que es treuen al mercat a aquesta zona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento