Promouen el civisme en els nens en 11 llengües

Promouen el civisme en els nens en 11 llengües

Neteja, soroll, mobilitat i convivència. Amb motiu de l’Any del Llibre, l’Associació de Veïns de Creu Coberta, a Sants, va editar un conte per a infants on s’explicava la història d’aquest carrer. Ara els comerciants obsequien amb còpies d’aquest llibre a les escoles del barri.
I juntament amb el volum en paper, se’ls hi dóna un CD amb la narració del conte en català on també hi apareixen les quatre normes cíviques del comerç Creu Coberta: neteja, soroll, mobilitat i convivència. Aquestes normes han estat gravades per comerciants del barri en 11 llengües: català, castellà, anglès, francès, alemany, italià, indi, urdú, panjabi, xinès i àrab.

Isabel Morell, membre de l’Associació de Veïns, afirma que el CD es va fer per «donar corda al català», perquè els nens coneguin el so de la llengua catalana, ja que molts dels qui viuen al barri són immigrants.Núria Fauquier, directora de l’escola Joan Pelegrí, valora la iniciativa positivament, ja que «permet arribar a nanos d’altres països».

L’Alisa, de 10 anys, en fa dos que ha vingut d’Armènia i ara estudia al CEIP Jacint Verdaguer. En un bon català explicava ahir a 20 minutos que troba important que es facin aquestes normes de civisme, perquè la gent «no actua bé i fent el CD en totes aquestes llengües tothom ho entén».

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/65187/0/Promouen/civisme/nens/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios