El taxi s’apuja el doble que l’IPC i valdrà 1,45 euros baixar la bandera

L’augment és del 6,9%. Les tarifes entren en vigor el gener. L’inici de la carrera a la nit queda fixada en 1,55 euros.
Les tarifes dels taxis a l’Àrea Metropolitana de Barcelona pujaran l’any que ve un 6,9% -el doble de l’IPC- segons va aprovar ahir l’EMT (Entitat Metropolitana del Transport). Per primera vegada, s’ha asolit un acord amb totes les organitzacions sindicals.

La tarifa del taxi per  2006 contempla increments a la T-2 els dies laborables, des de les set del matí fins a les nou del vespre, amb una baixada de bandera d’1,451. La tarifa quilomètrica passa a 0,781 i la tarifa horària a 16,951.

La tarifa nocturna, fins a les set de la matinada, també experimenta un increment. La baixada de bandera passarà a ser de 1,551, 1,001 per la tarifa quilomètrica i 17,421 per la tarifa horària. Els suplements es queden igual, seran els mateixos que s’hauran aplicat durant el 2005: 3,00 1 a l’aeroport, 1,00 1 per portar un animal domèstic, 0,90 1 per carregar maletes i 2,00 1 per anar a l’estació marítima del moll adossat. El pas pel túnel de Vallvidrera serà opcional i el peatge correrà a càrrec del client.

L’Institut Metropolità del Taxi (IMET) manté que aquest increment és just, tenint en compte que el gasoli d’automoció ha pujat un 23% en un any.

Altres compromisos adquirits ahir fan referència al recolzament institucional cap a Fira Taxi que se celebrarà l’any vinent a Montjuïc: regular aspectes professionals com l’intrussisme o les comissions extres per a tercers. Hi ha el compromís de crear un tribunal d’arbitratge i aplicar, a partir del 2007, la divisió de jornada laboral, a efectes tarifaris, en dues parts de 12 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento