Patrimoni i progrés

La necessària modernització d’algunes àrees de Barcelona ha originat en els darrers temps un dels debats més vius, prenent com a matèria opinable la dicotomia entre substituir o conservar.
És el cas de Poblenou, on l’impuls renovador del Pla 22@ ha trobat, a sectors diversos de la ciutadania, partidaris de conservar i reutilitzar en part el patrimoni industrial.

Les raons esgrimides van des de la intrínseca qualitat arquitectònica, fins a consideracions d’historicitat, donada la inequívoca identitat de la metròpoli, o la simple recerca d’equilibri entre allò que es renova i el que es conserva, per no trencar continuitats ni trajectòries, tot preservant la funció social del teixit urbà. Enderrocar velles fàbriques no és necessàriament una opció de progrés, encara que formi part de la lògica del negoci immobiliari.

Modernitzar vol dir desenvolupar projectes econòmics amb futur i també vetllar per les necessitats socials, les identitats, la cultura, i tot allò que aporta cohesió i solidesa al col·lectiu ciutadà.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento