La consulta sobre la reforma de la Diagonal de Barcelona es blinda contra el frau

  • El sistema informàtic serà a prova de pirates.
  • Garantirá que no es pugui manipular ni repetir el vot.
  • També es podrà participar a través d'Internet.

Al marge dels projectes que es presentaran per ser votats en la consulta sobre la reforma de la Diagonal, el que sí és segur és que, a hores d’ara, ja s’ha garantit que el sorteig serà fiable, ja que el sistema informàtic no es podrà sabotejar i s’ha fet a prova de pirates o hackers.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Barcelona vol evitar que hi hagi gent que voti més d’un cop o que un pirata informàtic rebenti la votació i la seva fiabilitat. "Pel seu abast i pels nivells de seguretat que assolirà, és una consulta pionera", exposen fonts municipals. No és la primera votació informàtica que es fa a Espanya, però, en aquest cas, arriba a un univers més gran, els 1,4 milions de barcelonins que estan censats.

Les votacions es podran fer presencialment, com a mínim, a una seu per cada barri, o bé es podrà dur a terme a través d’Internet. En aquest cas, la identificació del votant i la seva autentificació es farà mitjançant sistemes de signatura electrònica.

Es podrà realitzar la votació entrant directament en portals de banca on-line, en cas de ser-ne usuari. Una altra opció serà connectar-se al lloc web municipal, on es donarà una clau d’accés a la votació a l’usuari que s’hi registri. El votant la rebrà a través del seu mòbil.

El consistori va crear la Mesa de Seguiment i Garanties, "per garantir la fiabilitat, la transparència i l’objectivitat del procés". El cost del sistema de votació "encara no està tancat", segons ha especificat l’Ajuntament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento