Reugenio o 'Saben aquel acudit que deia...'

  • El recordat humorista Eugenio té un 'alter ego'.
  • Serà a la Villarroel durant els propers quatre dilluns.
Reugenio rescata l'inimitable humor d'Eugenio.
Reugenio rescata l'inimitable humor d'Eugenio.
ARXIU
Reugenio rescata l'inimitable humor d'Eugenio.

El fill de l’humorista Eugenio, Gerard Jofre, manté viva la memòria del seu pare amb la invenció d’un alter ego artístic anomenat Reugenio. Aquest record de l’entranyable artista, que començava tots els seus acudits amb la famosa frase Saben aquel que diu... es presenta en quatre úniques funcions a La Villarroel.

Eugenio, l’autèntic, ens va deixar ara fa vuit anys. Amb Reugenio es recupera una posada en escena que va fer al barceloní, inimitable en el seu estil. Sempre apareixia davant dels espectadors amb la mateixa indumentària: pantalons, camisa negra i unes grans ulleres de sol de vidre fumat. Amb un cigarro i una beguda a la mà, anava encadenant acudits. Eugenio Jofre va ser molt popular per les gales televisives, que va protagonitzar a la petita pantalla durant les dècades dels vuitanta i dels noranta.

Les rialles sonaven sonorament a les llars, als platós i als teatres, quan l’Eugenio «interpretava», com li agradava dir, un acudit. Però, part del seu enorme èxit era, precisament, el seu posat seriós. La seva cara mai dibuixava un somriure mentre actuava. L’actor deia que «només ric quan cobro». Va morir d’un atac de cor l’any 2001.

És un misteri qui hi ha darrere el personatge de Reugenio. Però ell fa servir les ulleres i la camisa que originalment feia servir Eugenio en les seves actuacions. Aquest espectacle es va poder veure per primer cop a Barcelona els passats 25, 26 i 27 de setembre.

Va ser a les taules del Sant Andreu Teatre (SAT) amb motiu de les Festes de la Mercè. Reugenio explicarà els acudits que va explicar Eugenio en vida i també aquells que es van quedar al tinter, amb la seva sobtada mort, i que no va arribar a explicar. La funció té una hora de durada.

* La Villarroel. Villarroel, 87. Avui, a partir de les 21.00 hores. Preu: 18 euros. Més informació al web: www.lavillarroel.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento