Els nous contenidors creen confusió els primers dies

  • Els veïns no s'han assabentat bé de tots els canvis.
  • L'Ajuntament de Barcelona admet que hi ha hagut "disfuncions" amb els 1.330 dipòsits ja col·locats.

Barcelona ja ha estrenat un total de 1.330 nous contenidors, 373 dels quals són per a residus orgànics. Però bona part dels ciutadans s’hi ha fet un bon embolic i a hores d’ara no comprenen perquè serveixen els dipòsits de color marró.

L’Ajuntament de Barcelona va argumentar ahir que els veïns han hagut de rebre una carta informativa, un fet que bona part dels consultats per 20 minutos nega que s’hagi produït.

En tres dies que s’ha posat en marxa la nova contracta de la neteja, ja s’han produït les primeres «disfuncions», tal com les ha anomenat la tinent d’alcalde de Medi Ambient, Imma Mayol.

«El cavalcament de dues empreses de la neteja ha fet que a alguns punts no s’hagin netejat» i la «ventada no ajuda a mantenir Barcelona neta», segons Mayol. L’alcalde Jordi Hereu va reconèixer que «hem de fer pedagogia».

Els veïns s’han mostrat sorpresos i satisfets per la instal·lació de nous contenidors però, segons deia la Concepció Grabolós, que viu al Poble Sec, «el problema és l’incivisme i es resol posant multes». D’altres, com el Martín Martínez, del Gòtic, deien que mai no havien sentit esmentar la brossa orgànica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento