Comunitat Valenciana

Puig critica la "portada" a la Comunitat Valenciana que hauria de rebre 334 milions més per a estar en la mitjana

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha lamentat aquest dimecres que el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2018 donen una nova "portada" a la Comunitat Valenciana, que aquest any hauria de rebre "334 milions d'euros més per a aconseguir la mitjana" estatal.
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
TWITTER GENERALITAT
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

Puig ha realitzat aquestes declaracions després de presidir una reunió de treball per a analitzar els PGE, uns pressupostos que segons ha criticat "ni s'acosten a la inversió per habitant mitjana d'Espanya per a la Comunitat Valenciana", de manera que "en 2018 un valencià rebrà 150 euros quan hauria de rebre 217 per a estar en la mitjana. Ens falten 67 euros més. En 2017 ens faltaven 66, o siga, enguany ens falta encara un euro més", ha subratllat.

En aquest sentit, el cap del Consell advertit que "el problema és la tendència i la cronificació de la infrainversió" a la Comunitat Valenciana que en els anys en els quals Mariano Rajoy és president del Govern "ha deixat de rebre més de 2.650 milions d'euros, el que traduït en ocupació ha suposat perdre més de 31.000 ocupacions, només enguany 3.900".

Al seu entendre, els nous PGE "confirmen la tendència del que ha sigut el Govern de Rajoy respecte a la Comunitat Valenciana deixant-la en el furgó de cua d'inversió per habitant". Sent el 10,6% de la població, rep el 6,3% de la inversió, ha apuntat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento