El Miniestadi serà un ecobarri amb pisos, escoles i parcs

  • L'Illa Estadi tindrà un hotel i un pàrquing.
  • Hi faran mil vivendes, el 50% socials.
  • Viladecans acollirà el Barça Parc, un complex lúdic i esportiu de 60 hectàrees.
El Miniestadi.
El Miniestadi.
ARCHIVO
El Miniestadi.

El culebrot de la requalificació del Miniestadi ha durat prou temps com perquè el Barça hagi guanyat dues Lligues de Campions, quatre Lligues i tantes Copes de Catalunya més. És a dir, 10 anys. Finalment, el Miniestadi deixarà pas a un ecobarri amb zones verdes, equipaments i pisos, i permetrà la remodelació del Camp Nou.

L'acord polític entre PSC, CiU i ERC no té la firma d'ICV (únic soci municipal del PSC), del PPC ni dels veïns. Sí la del FC Barcelona. La transformació començarà el 2010. La modificació del Pla General es farà a l'octubre.

S'hi alliberen 110.000 m2. Hi haurà zones verdes (31.700 m2) i equipaments (distribuïts en 11.200 m2) a més d'una escola, un institut, una escola bressol, un ambulatori, un centre cívic -pagat pel Barça-, una residència per a la gent gran i un pavelló amb piscina. A l'Illa Estadi hi haurà un hotel i un aparcament. Els nous espais que s'alliberin seran d'accés públic (ara hi ha un mur) i es continuarà l'eix Martí Franquesa, habilitat per a vianants.

També hi ha espai per a pisos, almenys la meitat, socials. L'alcalde, Jordi Hereu, no va saber precisar-ne el nombre d'habitatges, encara que s'ha parlat d'entre 1.000 i 1.625. Amb les plusvàlues, el Barça remodelarà el Camp Nou (cost d'entre 250 i 300 milions d'euros), les instal·lacions de l'Illa de l'Estadi i la construcció d'un nou pavelló.

D'altra banda, Viladecans acollirà el Barça Parc, un complex de 60 hectàrees amb instal·lacions per practicar el futbol i altres esports de les seccions del club. Tindrà una zona comercial i un hotel i podria allotjar la seu de la Fundació del Barça.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento