Creix l'intercanvi de pisos per abaratir les vacances

  • Suposa un estalvi de fins a un 50%, segons els promotors.
  • Els contactes es fan per Internet.
  • Permet allotjar-se en apartaments d'aquí i de l'estranger.

En temps de crisi l'estalvi és cabdal a l'hora de fer vacances. Les tendències turístiques detectades pels experts denoten que els estiuejants escurcen les seves estades de vacances i les fan més a prop de casa. En la línia de contenció, però sense renunciar al merescut descans, enguany ha pres més força a Catalunya l' intercanvi d'apartaments per passar uns dies fora, estalviant-se intermediaris.

Internet ajuda en aquesta tasca, com també ho va fer abans en la recerca de cases de lloguer o compra o en la contractació d'hotels. Un exemple és el de la Remei i l'Eduard. Són una parella barcelonina de 30 anys que tenen, des de en fa un parell, un apartament a la Costa Brava. Aquest agost volien canviar d'aires. L'Eduard es decantava pel turisme de muntanya i la Remei pel de ciutat (París). I per fer possible les vacances sense que se'n ressentís la butxaca van pensar en fer intercanvi de pisos.

Van posar un anunci a Facebook amb fotografies del seu apartament. En pocs dies van tenir resposta i plaça en un pis dels afores de París i en un apartament als Pirineus francesos. Ells, a canvi, posen a disposició d'altres dues parelles franceses el seu refugi de platja durant les dues darreres setmanes de l'agost.

A la xarxa es pot intercanviar casa a diverses webs , com www.homeforhome.com; www.intervacacionesclub.com o www.intercambiodecasa.es. El web www.intercambiocasas.com oferta 24.000 immobles de fins a 110 països. Violeta Díaz, responsable del portal, afirma que amb aquesta modalitat de viatge «s'estalvia fins al 50% del pressupost vacacional».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento