Ofensiva a Barcelona contra els excessos amb l'alcohol

  • El nou Pla d'Acció sobre Drogues preveu prohibir-ne les promocions.
  • I evitar que marques de begudes patrocinin actes municipals.

La lluita contra el consum d'alcohol serà un dels principals objectius del Pla d'Acció sobre les Drogues de Barcelona (PADB), que s'aprovarà el proper Ple de l'Ajuntament, amb l'abstenció de CiU i PPC.

Entre d'altres mesures, el PADB, que s'aplicarà entre enguany i el 2012, contempla «adaptar la normativa municipal» per «eliminar les promocions abusives» d'alcohol en els locals d'oci nocturn, segons va indicar el primer tinent d'alcalde, Carles Martí. En aquest sentit, va fer referència a les conegudes com a happy hours o ofertes de dos per un. «L'alcohol és legal, però no es pot banalitzar el seu consum ni incitar a conductes de risc amb aquestes promocions», va dir.

El text del pla preveu eludir també el patrocini de festes populars de la ciutat per part de marques alcohòliques. «Cal trencar l'associació de l'alcohol amb temes positius com l'esport o la cultura», va afirmar Martí, tot i que no va voler anunciar com ho durà a terme el consistori «per no generar falses expectatives».

La delegada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Isabel Ribas, va apuntar també que es realitzaran «intervencions atrevides» per assegurar que es compleixen les limitacions de venda i consum d'alcohol, en especial a menors i a la via pública. En aquesta línia, un decret d'alcaldia que es presentarà avui restringirà els horaris nocturns d'alguns dels establiments comercials de Ciutat Vella.

A Barcelona un 3,6% de la població major de 18 anys abusa de l'alcohol. Hi ha uns 6.000 consumidors habituals d'heroïna i prop de 20.000 de cocaïna. Pel que fa al tabac, un 27,8% dels homes i un 20,3% de les dones es declaren fumadors. Per darrere de l'alcohol i el tabac, se situen els consumidors regulars de cànnabis (sobretot, homes) i els consumidors de tranquil·litzants.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento