Comunitat Valenciana

Dimitix Joan Canyelles (Podem Balears) per ús de "llenguatge incorrecte" i per transmetre informacions "imprecises"

  • Podem Balears ha acceptat la dimissió del secretari jurídic de la Comissió de Garanties Democràtiques Autonòmica, Joan Canyelles, per haver utilitzat "un llenguatge incorrecte i haver transmès informacions manifestament imprecises".
El secretario jurídico de la Comisión de Garantías Democráticas Autonómica, Joan Canyelles.
El secretario jurídico de la Comisión de Garantías Democráticas Autonómica, Joan Canyelles.
TWITTER
El secretario jurídico de la Comisión de Garantías Democráticas Autonómica, Joan Canyelles.

Segons han informat, Canyelles ha transmès a la formació que la seua actuació en relació amb la membre del Consell Ciutadà Autonòmic, Carmen Azpelicueta, era "totalment independent" i que "és la seua responsabilitat".

La dimissió de Canyelles es produïx després de les gravacions publicades per diversos mitjans locals en les quals se li escolta demanar a Azpelicueta que es mantinga en "un, dos o tres mesos en stand by" sense acudir a les reunions del Consell Ciutadà.

Alhora, també se li escolta dir que "si és bona xiqueta", tindrà el seu "suport" i li buscaran "un treball". A més, assegura que això no és "un xantatge" i li demana "solidaritat".

En el comunicat emès per Podem este dijous, expliquen que a Azpelicueta se li va incoar un expedient per "haver intentat fer frau" a les eleccions primàries en les llistes electorals del Consell de Mallorca i del Parlament.

"Després de l'auditoria informàtica d'Agora Voting", expliquen des de la formació morada, "es van detectar un total de 330 de vots irregulars procedents de tres adreces IP (ordinador)", tal com ja es va informar al seu moment, recorden.

Sobre esta qüestió, el Comitè electoral de Podem estatal va comprovar que estos vots pertanyien a gent que no sabia que havia votat a les primàries.

Des de Podem han tornat a insistir que el seu codi ètic "és essencial" i que es posen "uns estendards d'ètica que no té cap altra formació política".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento