Augmenta el nombre de famílies amb fills de relacions anteriors a Catalunya

  • Ja suposen el 6,2% de les llars.
  • S'incrementen els nens adoptats.
  • En els habitatges monoparentals, predominen sobretot les dones.

Canvien els temps i els hàbits i també ho fan les llars i la gent que hi viu. En els últims cinc anys, Catalunya ha vist créixer el nombre de noves famílies, ja siguin reconstituïdes -formades per una parella que, casats o no, conviuen amb un fill nascut d'una relació anterior d'un dels membres- o amb algun dels fills adoptats.

Així, Catalunya comptava l'any 2007 amb 7,2 milions d'habitants que vivien en 2,8 milions de llars, segons dades fetes públiques ahir per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Del total, la majoria (1,1 milions, un 39,2%) estaven configurades per matrimonis o parelles amb fills. I d'aquestes, 68.000 (un 6,2%) les formaven famílies reconstituïdes.

A més a més, i sobretot a l‘àrea metropolitana de Barcelona, ha crescut el nombre de famílies amb, almenys, un fill adoptiu (un 0,6% del global). Pel que fa a la resta de llars catalanes, en un 28% dels casos hi viuen matrimonis o parelles sense fills; un 19,5% corresponen a habitatges unipersonals; un 8,7% responen a nuclis monoparentals -en vuit de cada 10, els progenitors són dones-; en un 3,1% dels immobles hi conviu gent que no formen una família, i en un 1,5% dels casos hi habiten dues o més famílies.

Segons l'enquesta de l'Idescat, un 82,4% de la població enquestada participa en les tasques domèstiques. Malgrat tot, el grau de vinculació és ben diferent segons es tracti d'homes o de dones i també depenent de l'edat.

El percentatge de dones que no participen en les feines de la llar no arriba al 10%, mentre que més de la quarta part dels homes declaren no fer tasques de casa. El percentatge, però, s'equipara pel que fa referència a la cura dels infants. En aquests casos, prop de la meitat dels homes i les dones asseguren a Catalunya que reparteixen la feina amb una altra persona de la llar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento