L'oferta de feines puja per primer cop durant la crisi a Catalunya

  • Hi ha fins a un 6% més de vacants des del mes de febrer.
  • Les pàgines especialitzades d'Internet van tocar fons el gener.

El mercat laboral català podria haver tocat fons. Per primera vegada des de l´estiu, quan la crisi va començar a notar-se amb molta més intensitat, el nombre d´ofertes de treball ha crescut, segons dades del Servei d´Ocupació de Catalunya (SOC) i d´Infojobs, portal especialitzat en la recerca de feines.

Des del febrer estem creixent. Molt lleugerament. Ho diem amb la boca petita, però s´insinua un canvi

Tant el febrer (+1,8%, fins a les 4.923 feines) com el març (+6%, amb 4.376 ofertes) han pujat els treballs que arriben al SOC. «A més, els contractes signats l´abril van ser un 3% superiors», revela el director del SOC, Joan Josep Berbel.

«La tendència és bona. Ens recuperem. Però cal ser realistes. Fins que no creixi l´economia no es deixarà de destruir ocupació», assegura. Això no arribarà fins el 2011.  Les dades de febrer a abril contrasten amb el fatal gener d´enguany. El Govern va rebre 3.973 ofertes davant les 5.837 del gener de 2008 (-32%).

Tot sumat, les feines que ha rebut el SOC han caigut un 10%. Des del febrer hi ha hagut un canvi de tendència. Si aquest canvi segueix o és sols un miratge, l´INEM ho dirà.

Una tendència similar han notat ja a Infojobs. «Vam tocar fons a mitjans de gener. Des de llavors hem anat pujant, tot i que amb certs alts i baixos», explica la seva portaveu, Anna Quintero.  «Des del febrer estem creixent. Molt lleugerament. Ho diem amb la boca petita, però s´insinua un canvi», conclou.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento