27 museus i 42 galeries obriran la nit de dissabte a tot Barcelona

  • 12 rutes temàtiques seran la novetat de la nova Nit dels Museus.
  • Tindrà lloc des de les 19 hores fins a la una de la matinada.
  • L'any passat va aplegar 40.000 visitants.

La nit de dissabte vinent tindrà molt d'art. 27 museus i 42 galeries de tot Barcelona obriran gratuïtament les seves portes als visitants entre les set del vespre i la una de la matinada dins de la Nit dels Museus 2009. La cita té previstos concerts, espectacles de petit format i visites guiades. La novetat  respecte a anteriors convocatòries passa per proposar una dotzena d'itineraris de diferents àrees temàtiques.

Una de les rutes pensades connectarà el CaixaForum, la Fundació Joan Miró, el Museu Etnològic i el Museu Olímpic sota el títol Música i exposicions a Montjuïc. L'Eixample de nit convida a visitar la Fundació Antoni Tàpies, la Pedrera, el Museu de la Música, la Fundació Suñol i la Fundació Francisco Godia, mentre que el carrer de Montcada i la plaça del Rei uniran en un mateix recorregut el Museu Barbier-Müeller, el Museu Picasso i el Disseny Hub Barcelona.

L'any passat, els museus de la ciutat van rebre en aquesta Nit unes 40.000 visites, que van ajudar a «aconseguir nous públics i que aquestes institucions no siguin visitades només pel públic forani», segons Jordi Martí, delegat de Cultura de l‘Ajuntament.

Disssabte a la nit, el parc de la Ciutadella se sumarà a la festa organitzant un concert commemoratiu. Anna Omedes, del Museu de Ciències Naturals, adherit a la celebració, va animar als ciutadans a que s'apropin als museus perquè «són divertits».

Altres de les rutes previstes són Cinema, poesia i història (Disseny Hub Barcelona, CCCB, la Virreina i la Capella); Un trajecte per la música electrònica (Cosmocaixa); Un passeig per la Història (CaixaForum, MNAC, Museu d'Arqueologia de Catalunya i Museu Etnològic); Passejant per Montjuïc (Jardí Botànic, CaixaForum, MNAC i Museu Etnològic) i Per passar la nit al costat del mar (Museu d'Història, Museu Picasso, Museu de Ciències Naturals i Museu Marítim.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento