S'amplien els ajuts públics per evitar els desnonaments

  • Les subvencions a les famílies en risc de quedar-se sense casa ja es poden demanar per poder fer front a la hipoteca o el lloguer.

La Generalitat ha ampliat en 1,5 milions d'euros les subvencions d'emergència per ajudar a pagar el lloguer o les hipoteques a les llars que estan a punt de ser desnonades per la impossibilitat dels inquilins de pagar les quotes. Aquesta quantitat se suma als 500.000 euros que el Govern va destinar el mes de febrer a persones amb risc de perdre el seu domicili. Les ajudes ja es poden demanar.

iLa Generalitat atorgarà aquests ajuts a fons perdut i de manera personalitzada. Per poder accedir-hi, els demandants hauran de complir diferents requisits. Entre ells, que els seus ingressos mensuals siguin inferiors a 1.938 euros, que estiguin al corrent del pagament de les rendes de lloguer de l'any anterior a demanar aquest ajut i que els sol·licitants no siguin propietaris d'un altre habitatge. L'import màxim de l'ajuda que s'atorgarà serà de 2.800 euros.

L'any passat, el Govern ja va destinar 1,7 milions d'euros a 1.133 famílies, que van poder seguir vivint en el seu pis. Al 2007, va invertir 1,2 milions d'euros, que van ajudar 840 famílies.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento