Distribueixen 3.800 tones d'aliments a 85.000 pobres a Catalunya

  • Els paquets consten d'uns 20 kg de cereals, arròs, làctics i sucre.
  • S'adrecen als necessitats i també als que han emergit amb la crisi.

La Creu Roja de Catalunya repartirà enguany 3.801 tones d'aliments, que beneficiaran fins a 86.737 catalans en risc d'exclusió social. Es tracta del menjar dels excedents procedents del Programa d'Aliments de la Unió Europea, que també arribarà al Banc d'Aliments de Barcelona i a Càritas.

És una nova campanya per minimitzar el risc d'exclusió social
«És una nova campanya per minimitzar el risc d'exclusió social», ha explicat el vicepresident autonòmic de Creu Roja Catalunya, Albert Martí. «D'una banda tenim
els pobres de sempre, que són immigrants, discapacitats, perceptors de pensions baixes... Però hi ha un perfil nou que hem d'atendre: els que s'han quedat sense feina, tenen fills i han de seguir pagant la hipoteca», raonava.

La majoria de beneficiats (63.219 persones, el 73%) són a Barcelona, seguits de Tarragona (9.647), Girona (8.188) i Lleida (5.686). Cada paquet té cereals (4,5 kg de pasta, 1 kg de farines, 1 kg de cereals, 2,4 kg de galetes i 0,6 kg d'alimentació infantil), arròs (1 kg), làctics (2 kg de llet, 3 de productes làctics, 0,9 kg d'alimentació infantil, 0,625 kg de formatge) i 1 kg de sucre.

La Creu Roja no repartirà directament els productes. Els distribuirà entre 483 entitats (ajuntaments, consells comarcals, parròquies...). Qui vulgui rebre aliments caldrà que primer s'adreci als serveis socials més propers perquè avaluïn la seva necessitat. La meitat es donarà entre aquest abril i el maig, i la resta, a partir de l'estiu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento