Les famílies més castigades per la crisi podran sol·licitar nous ajuts

  • La Diputació de Barcelona gasta 26 milions extraordinaris.
  • Hi haurà més diners per a serveis locals d'ocupació i pagar el pis, l'escola, el menjar o bolquers.

Les famílies que pitjor ho estan passant per la crisi tindran un petit ajut per als menjadors de les escoles bressol, l'habitatge i els serveis de primera necessitat. La Diputació de Barcelona gastarà 26 milions d'euros extraordinaris per fer-hi front, 6,9 dels quals es dedicaran a mesures socials d'urgència i als menjadors per als nens d'entre 0 i 3 anys.

No són diners que donarà directament l'ens provincial a les famílies, sinó que es distribuiran als ajuntaments perquè ampliïn els ajuts que ja donen a les famílies i els nens.

La partida més destacada són els sis milions per a serveis bàsics (banc d'aliments, xecs per comprar aliments, bolquers o llibres d'escola), pagar activitats extraescolars, ajuts econòmics directes (lloguer o subministraments bàsics) o subvencions per a entitats socials. Se'n beneficiaran tots els consistoris, menys la capital. L'altra mesura, dotada amb 870.000 euros, persegueix que més nadons es quedin a dinar a l'escola bressol.

Carreteres i boscos: Se'n millora la senyalització i se'n treurà vegetació (tres milions). Es reforça el personal que neteja boscos o mantenen pistes forestals (2 milions). Es dediquen 5 milions a camins de zones rurals i ateneus. Amb tot, es preveu crear més feina i evitar focs.

Serveis d'ocupació: Tres milions s'inverteixen a reforçar les oficines locals per ajudar a trobar feina als desocupats.

Entitats: Les entitats socials per la inclusió tindran una injecció econòmica addicional de 700.000 euros.

Inversió per atenció: La Diputació permetrà els ajuntaments desviar el 25% de les partides d'inversió a despesa corrent (atenció personal).

Ventades: La Diputació suma com a ajuts contra la crisi els quatre milions extres que destinarà als ajuntaments per refer-se de les fortes ventades del gener.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento