Seat fabricarà un Audi si congela els sous i manté l’ERO durant dos anys

  • L'automobilística ho posa de condició per fer aquí el Q3 i no acomiadar 1.500 empleats.
  • Es desconvoca la vaga a la Zona Franca.

Direcció i sindicats de Seat van acordar ahir posar fi a la vaga en dies festius que, des del desembre, es portava a terme a la planta de la Zona Franca. Però, alhora, l´automobilística va advertir que ha d´aplicar la congelació salarial durant dos anys a la fàbrica de Martorell i mantenir l´ERO temporal per poder aconseguir que el nou Audi Q3 es pugui fabricar aquí i no a l´estranger.

La direcció de l´empresa va plantejar que s´ha de prolongar durant dos anys l´Expedient de Regulació d´Ocupació (ERO) temporal per fer més competitiva la planta del Baix Llobregat. Si no, hi sobrarien 1.500 treballadors. Així ho van indicar fonts sindicals, que exposaven la seva preocupació davant l´anunci de l´empresa que hi ha excedent d´empleats en cas que no se´ls concedeixi la fabricació del nou Audi.

Hem de posar-nos les piles i potser haurem de fer propostes que d´inici no semblen bones

Mentre s´apliqui la congelació salarial i l´ERO temporal, l´empresa es compromet a no acomiadar cap treballador. En cas que no s´acceptin aquestes propostes i que la companyia no decideixi que el Q3 es fabriqui al 2011 a Catalunya, l´empresa haurà d´acomiadar 1.500 empleats.

El comitè d´empresa va considerar «excessives» les condicions imposades per la direcció de Seat, ja que apunten que tot i aplicar-se no es garantitzaria la producció del nou model. «Hem de posar-nos les piles i potser haurem de fer propostes que d´inici no semblen bones», exposaven els sindicats. Per al president del comitè d´empresa, Matías Carnero, «al 2010 s´ha d´articular un mecanisme on hi hagi una paraitat entre interessos d´empresa i treballadors sense que suposi un desgast».

El president de la companyia, Erich Schmitt, ha assegurat en diverses ocasions que la planta de Martorell té moltes possibilitats de fabricar el nou Audi. Matisava, però, que la planta ara no és competitiva en comparació amb Eslovàquia o Hongria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento