Els veïns criden a «sortir al carrer» contra les taxes

  • Les entitats veïnals convoquen tres manifestacions el març.
  • Protesten contra les pujades de tarifes per sobre de 'IPC.
  • Reclamen un fons social per a les famílies.

«No podem esperar més, hem de sortir al carrer». El president de la Confederació d´Associacions de Veïns de Catalunya, Joan Martínez, va ser ovacionat ahir al vespre, quan va fer aquesta proclama al recinte de les Cotxeres de Sants, ple a vessar de líders veïnals, en el decurs d´una assemblea que va servir per acordar la convocatòria de tres manifestacions contra l´augment de les tarifes dels serveis bàsics per damunt de l´IPC.

Els poders públics se´ns mofen a la cara

Totes les entitats veïnals catalanes van coincidir en el diagnòstic: «la clase treballadora està pagant les conseqüències d´una crisi que no ha creat». Per això, s´han fixat concentracions a tots els municipis el dia 10 de març, s´ha acordat participar a la manifestació dels sindicats del 14 de març contra la crisi i fer una gran concentració a la plaça de Sant Jaume, el 24 de març. Tot això perquè s´ha demostrat que «amb el diàleg no n´hi ha prou» i els poders públics «se´ns mofen a la cara».

Amb el diàleg no n´hi ha prou

Els veïns estan ja en peu de guerra contra «l´alça generalitzada de la majoria dels preus dels serveis bàsics, com l´electricitat, l´aigua o el transport públic, molt per sobre de l´IPC, situat en l´1,1% el mes de gener». Les 676 associacions i 26 federacions veïnals també denuncien els «desmesurats increments d´impostos, taxes i tarifes», que en alguns municipis han arribat a ser del 300%.

Els veïns reclamen als ajuntaments i, per extensió, a la resta d´administracions, un fons social de rescat de les famílies més tocades per la crisi, sobretot les nombroses, les que estan en risc d´exclusió social i les que tenen discapacitats. Seria perquè poguessin «parar el cop». Ja han posat en marxa recollides de firmes i mocions als plens.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento