El bus guanya usuaris al cotxe de nit, però baixa el transport públic de dia

  • El Nitbús té 548.033 viatgers més en un any.
  • Però el conjunt dels operadors diürns en perd.
  • El Parlament rebutja treure els 80 km/h.
El transport públic ha guanyat una
petita batalla al cotxe el  darrer any a l'àrea de Barcelona de nit, però no, durant el dia. El Nitbús va transportar un 10% més de passatgers el 2008, el que suposa 548.033 usuaris més. Amb una millor oferta, l'autobús nocturn ha confirmat la seva embranzida: al Baix Llobregat té un 18,5% més d'usuaris (en guanya 252.886) i, a les línies del Barcelonès Nord, un 7,5% més (295.147 viatgers nous).

Per contra, segons les dades facilitades ahir per l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT), el conjunt d'operadors de transport públic metropolitans van transportar el 2008 més de 645 milions de viatgers, un 0,4% menys que el 2007.

S'atribueix a les vagues als busos de TMB i Mohn, la desaparició del Tombbús  a finals de març, la caiguda del passatge a l'Aerobús i la baixada d'usuaris a l'aeroport i a la menor mobilitat per la crisi.

El metro ha guanyat passatge i també el centenar de línies que no gestiona TMB, amb 2,8 milions de viatgers més, tant al Baix Llobregat com al Barcelonès Nord. Ahir, el Parlament, amb els vots del tripartit, va rebutjar treure el límit de 80 km/h a l'àrea de Barcelona i que els cotxes circulin més ràpid de nit o quan no hi ha trànsit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento