El fenomen ‘súperdones’ creix pel major atur masculí

  • Només el 35% dels homes desocupats ajuden a les tasques de la llar.
  • En un 46% dels casos se n'ocupen les seves parelles treballadores.

Ni que es quedin sense feina per la crisi, la majoria d'homes no s'encarreguen de les tasques de la llar. I això a la pràctica vol dir que la dona s'ha de fer càrrec de tot:_aporta un sou, s'encarrega de les feines de la casa i té cura dels fills. Amb un atur masculí cada cop més alt, la dona és ara més que mai «súperdona».

Que la dona treballi i l'home es quedi a casa no és una variable que faci canviar els rols

Només el 35% dels homes sense feina collabora amb la seva parella en les tasques de la llar. En el 15,3% dels casos, la dona s'ocupa íntegrament de la casa i dels fills. Són dades extretes d'un estudi del Panell de Desigualtats a Catalunya (PaD), de la Fundació Jaume Bofill, en què s'ha analitzat 2.000 llars catalanes, i on es demostra com només en un 9,7% de les cases, les parelles comparteixen completament les tasques.

Hi ha un model après subjacent que no canvia

«Que la dona treballi i l'home es quedi a casa no és una variable que faci canviar els rols», exposava ahir la sociòloga i diretora de continguts del PaD, Cristina Sánchez, participant a la Jornada europea Cap a on va el nostre temps? que se celebra a Barcelona.

El motiu: «hi ha un model après subjacent que no canvia», exposa Sánchez. Només en el cas de les llars de joves universitaris la corresponsabilitat augmenta. Suposen tan sols una de cada cinc llars catalanes.

Així mateix, Sánchez alerta que, tot i que el discurs dels joves de portes enfora és a favor de la corresponsabilitat, a casa «els pares agafen la part més lúdica i fàcil» en ocupar-se dels fills, com ara banyar-los o explicar-los contes. La dona, en canvi, s'encarrega de l'educació i els hàbits.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento