El recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau s’obrirà a la ciutadania

  • Acollirà organismes i entitats.
  • Entorn a la seu Euromediterrània.

L´alcalde, Jordi Hereu, va anunciar ahir que «l´Hospital de Sant Pau serà l´espai de la capitalitat mediterrània de Barcelona. El juny es començaran a rehabilitar els pavellons modernistes perquè «organismes, institucions i entitats» puguin installar-s´hi i convertir l´espai en «un viver, laboratori o hub» entorn al desenvolupament de la Mediterrània.

En aquest espai es treballarà sobre l´economia, la universitat, la salut, les ciutats, les infraestructures, el medi ambient i la cultura, a més de fomentar «el debat sobre la pau».

El febrer s´obrirà a l´antiga seu del Síndic, al carrer Ample, l´oficina per a la coordinació d´iniciatives mediterrànies, que després es traslladarà a Sant Pau. A més, el 2012, el 0,7% del pressupost municipal es dedicarà a cooperació.

Hereu, en el balanç de la ciutat, va assegurar que enguany hi haurà «un govern metropolità» i que la transformació de la Diagonal i el Pg. Sant Joan es farà «en base a la participació ciutadana», com amb la plaça de Lesseps.

L´entorn del Camp Nou, l´estació de la Sagrera -el sector públic en garantirà els recursos-, el Carmel, Glòries, el nou Zoo, l´impuls a Montjuïc i a l´entorn de Drassanes i el Parc Natural de Collserola -guanyarà 50 hectàrees- també els va destacar. «El que tenim entre mans és més intens que l´operació olímpica», va dir. Tot i la crisi, Hereu va apellar a l´esperit innovador de Cerdà i va garantir les inversions i la universalització de serveis i prestacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento