El Govern ofereix 700.000 feines a Europa

Els participants a la trobada ciutadana. (Foto: Hugo Fernández)
Els participants a la trobada ciutadana. (Foto: Hugo Fernández)
HUGO FERNÁNDEZ
Els participants a la trobada ciutadana. (Foto: Hugo Fernández)

Si no hi ha feina a Catalunya, caldrà buscar-la fora. El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) té ofertes per cobrir "700.000 feines" als 25 països de la Unió Europea, sobretot per a joves, segons va revelar el seu director, Joan Josep Berbel, a la 9a Trobada Ciutadana de 20 minutos.

"La xarxa Eures oferta feines per a metges o per a enginyers, no només llocs de treball de baixa qualificació. No són només un estada, sinó treballs normals", va comentar Berbel, que aposta per "la mobilitat, l'emprenedoria i la formació professional" per superar la crisi. A Catalunya, el SOC té ara 663 ofertes d'ocupació per cobrir.

Els aturats de la construcció s'han duplicat en un any. Molts s'hauran de reciclar. El tinent d'alcalde d'Hisenda i Promoció Econòmica, Jordi Wiliam Carnes, veu les escoles-taller com una bona fórmula per formar aturats als sectors amb més demanda, com la moda o la perruqueria.

Segons Carnes, amb la crisi, a Barcelona Activa ha augmentat d'un 22% el nombre de trobades i visites i, ara, estan ajudant més joves a realitzar els seus projectes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento