Salut posa una multa cada dos dies per deixar fumar en llocs prohibits

Salut posa una multa cada dos dies per deixar fumar en llocs prohibits

  • Fins l'octubre s'han posat 153 sancions, més que el 2006 i 2007.
  • La majoria, d'uns mil euros, a bars i restaurants.

Salut imposa una multa cada dos dies a cafeteries, bars, restaurants o particulars per fumar en espais prohibits per la llei. Són 153 penes després d'aixecar 294 expedients producte de 23.652 inspeccions en el que portem d'any.

Uns 42.000 catalans han abandonat el tabac enguany
El departament s'ha carregat les piles perquè
ha posat més sancions el 2008 que els altres dos anys en què la Llei Antitabac ha estat en vigor (118, entre 2006 i 2007). La majoria d'actes que s'obren corresponen a bars i restaurants, amb una quantia que sol situar-se en els 1.000 1. El possible enduriment de la normativa a Catalunya continua en punt mort, ja que cal acordar el canvi legal amb la resta d'autonomies.

Ahir va començar la tramitació al Parlament de la Llei de Salut Pública. Entre d'altres, preveu suport per deixar de fumar (42.000 catalans han abandonat el tabac enguany), plans per promoure l'exercici, la vigilància en salut alimentària. Vol combatre desigualtats per ètnia, sexe  o classe social.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/432580/0/fumar/multa/salut/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios