1.700 empleats de petites empreses i els autònoms es queden sense feina cada 17 dies

1.700 empleats de petites empreses i els autònoms es queden sense feina cada 17 dies

  • La patronal va proposar que s'eliminin els contractes temporals.
  • A Catalunya s'han creat 60.000 negocis entre els anys 2002 i 2006.

El president de la patronal catalana de la petita i mitjana empresa (Pimec), Josep González, va alertar ahir que, cada 17 dies, 1.700 empleats d'aquestes companyies i autònoms es queden sense feina. Per això, va reclamar al Govern la mateixa atenció que amb conflictes com el de Nissan. La patronal va proposar que s'eliminin els contractes temporals -que no interessen ni a empleats ni a empresaris- a canvi d'abaratir els acomiadaments.

S'han creat més de 60.000 nous negocis entre els anys 2002 i 2006

A Catalunya, segons l'anuari de la Pimec, s'han creat més de 60.000 nous negocis entre els anys 2002 i 2006, amb un augment de l'ocupació, però amb un «estancament total» de la productivitat. Les petites i mitjanes empreses donaven feina en aquests anys al 74% dels ocupats a Catalunya. Es constanta, però, que «aquest país ha crescut més sobre criteris de quantitat que de qualitat», segons Modest Guinjoan, director d'Economia i Empresa de Pimec. 

El secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Coscubiela, va demanar un pla d'ajuda, a nivell europeu, per al sector de l'automòbil. Precisament ahir, es van succeir noves manifestacions dels empleats de Pirelli, que van llençar ous contra la seu dels Serveis Territorials de Treball, Acciona i Nissan, afectats per expedients d'ocupació.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/432226/0/crisi/feina/economia/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios