Contra la violència de gènere

Contra la violència de gènere

  • Catalunya va celebrar ahir múltiples actes contra la violència masclista.
  • El Govern destina 10 milions per assegurar les pensions no cobrades per les víctimes.

Catalunya va celebrar ahir múltiples actes per rebutjar la violència masclista, en un context en què els Mossos d'Esquadra reben 40 denúncies al dia per maltractaments.

Després del minut de silenci per les víctimes que es va fer a la plaça Sant Jaume, la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, va explicar, que la nova Llei incorpora un decret a partir del qual les dones poden rebre una bestreta per les pensions alimentàries dels fills si el seu ex no la paga. De moment, el Govern hi ha destinat 10 milions d'euros

Els Mossos d'Esquadra reben 40 denúncies al dia per maltractaments
La presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Agnès Russiñol, va llegir el manifest
La violència masclista: un problema de totes i tots. Va destacar la importància de les noves lleis per eradicar la violència masclista i va encoratjar les dones perquè denunciïn i demanin ajuda.

A Girona, es va fer una concentració a la plaça del Vi per recordar les tres dones han mort a la demarcació aquest any. CCOO va collocar 60 cadires buides davant dels jutjats per recordar les 57 víctimes a Espanya. A Lleida, es van encendre espelmes, amb la pancarta  Prou violència.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/431875/0/violencia/genere/dones/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios