La crisi fa perillar la paga doble al sector industrial

  • El 72% dels Expedients de Regulació d'Ocupació presentats afecten 16.000 treballadors d'aquesta àrea.
  • Reclamen al Govern un Pla de Rescat urgent.
Vistes les males notícies diàries sobre el tancament d'empreses i retallada de plantilla, sobretot a la indústria, que els treballadors d'aquest sector es quedin sense paga doble sembla un mal menor. Però es tracta de part del sou de milers de treballadors de tot Catalunya.

El sindicat UGT va alertar ahir que la paga extra de Nadal perilla per als treballadors de la indústria. Un sector que ja compta amb 16.204 assalariats potencialment afectats per Expedients de Regulació d'Ocupació. De fet, aquest any, del total d'ERO presentats davant del Departament de Treball de la Generalitat, el 72% corresponen a la indústria.

«Estan venint moltes empreses a dir-nos que si no hi ha liquiditat tindran problemes per pagar les nòmines», anunciava ahir la responsable de la Federació del Metall d'UGT a Catalunya, Isabel Martínez. Per aquest motiu, el sindicat demana l'aplicació de «mesures d'urgència de supervivència» que es concretarien en la creació d'un «Pla de Rescat de la Indústria».

Hauria d'estar liderat pel Govern espanyol, amb el suport de la Generalitat, i hauria de permetre injectar ajudes per aconseguir fer més competitives les empreses catalanes en crisi. Les propostes sindicals passen per l'entrada de les administracions en el capital de les empreses, la concessió de crèdits a llarg termini i la creació de noves fórmules que permetin donar crèdti a les companyies que necessitin capital a curt termini.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento