Els joves tenen menys estudis que la generació anterior per primer cop

  • Hi ha un 52% més de catalans de 16 a 24 anys que sols tenen l'ensenyament primari.
  • Falten beques i molts busquen feina.

Per primera vegada, l´actual generació de joves catalans entre 16 i 24 anys té un nivell d´estudis inferior que la precedent. No es tracta d´un canvi puntual, sinó que l´empitjorament es ve produint des del 2005. Ara, amb la crisi, s´ha accentuat i s´ha aprofundit la tendència, segons un estudi d´UGT a partir de les dades de l´EPA.

Tampoc no hi ha una bona orientació escolar i el mercat exerceix una atracció deslleial

L´any 2005 hi havia 90.000 joves només amb estudis primaris. Eren un 12,9% sobre els 700.000 catalans que integraven aquest collectiu. 610.000 havien acabat el Batxillerat, FP de segon grau o tenien un títol universitari (estudis superiors).

Tres anys després la cosa és diferent. Hi ha 137.360 joves amb estudis primaris, un 52,6% més. El problema s´ha agreujat perquè ara hi ha menys joves, però n´hi ha més que només han pogut o volgut cursar estudis bàsics. Neus Munté, secretària d´Ocupació d´UGT, explica aquesta evolució perquè les beques són insuficients perquè estudiar no sigui una càrrega per a les famílies. «Tampoc no hi ha una bona orientació escolar i el mercat exerceix una atracció deslleial», raona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento