Els alumnes van de safari per la ciutat

  • El programa va ser elaborat per l'Obra Social de Caixa Catalunya.
  • 104 espècies animals es poden trobar a zones urbanes de Catalunya.

S'engega un nou programa perquè els joves coneguin la fauna i flora de les ciutats, més rica del que sembla Ô «Les orenetes mengen cada dia 10 grams de mosques i mosquits... no en destruiu els nius!». Aquesta és una de les explicacions que rebien ahir els alumnes del primer grup d'ESO que ha seguit el programa Els altres veïns. Durant una ruta pel Parc de la Ciutadella, van conèixer ahir que «a la ciutat no només hi ha persones i rates», sinó que s'hi concentra el 25% de la fauna de Catalunya.

Hi ha des de mussols i garses, fins a esquirols i formigues Crematogaster, de les espècies més antigues que es coneixen. El programa, elaborat per l'Obra Social de Caixa Catalunya, posa a disposició de les escoles un catàleg que comprèn 104 espècies animals que es poden trobar a zones urbanes de Catalunya i que s'acompanya de propostes perqupe facin tallers. «A les ciutats catalanes hi ha ecosistemes que contenen una

riquesa biològiga que mereix ser coneguda», afirmava ahir el director de la Fundació Territori i Paisatge, Jordi Sargatal.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento