Veïns de Barcelona en risc d’extinció

  • Els habitants del centre de la ciutat engeguen una campanya per denunciar l'expulsió del barri dels residents de tota la vida.

«Veïns, una espècie en extinció». Això és el que es pot llegir en els cartells que els residents al Gòtic han penjat pel carrer per denunciar que el turisme, l'incivisme i l'especulació urbanística estan acabant amb la vida de barri i amb els seus habitants.

«Nosaltres creiem que els veïns som una espècie en perill d'extinció i plantegem si podem fer alguna cosa per aturar la plaga», expliquen els afectats, que han obert un blog obert a la participació de la ciutadania (http://cruilles.ning.com ) perquè consideren que «no és pas un tema solament del Gòtic».

De fet, la campanya no ha passat desapercebuda per la Plataforma en Defensa del Barri de la Barceloneta, que lluiten perquè aquesta zona de Ciutat Vella, que «encara» es considera barri, no es converteixi també «en un parc temàtic». «L'altre dia m'explicava un amic, que és del Gòtic, que uns turistes nord-americans li van preguntar quan tancava el parc», explicava ahir Gala, de la plataforma veïnal de la Barceloneta.

A Ciutat Vella, ja n'hi ha hagut d'altres campanyes. Encara es poden veure a alguns balcons del Born pancartes amb el lema Aquí viu gent, però, ara, neix amb l'esperit de convidar altres barris a participar «en defensa de l'espècie» (els veïns). Van començar per la Mercè i els han retirat alguns cartells, però en pengen de nous per denunciar que els «estan destruint l'hàbitat».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento