Comunitat Valenciana

Oltra: "La Generalitat es va posar a disposició del Govern des del minut zero"

  • La vicepresidenta ha assenyalat este divendres "a mers efectes informatius" esta informació en la roda de premsa posterior al ple del Consell.
  • Faran les avaluacions "quan acaben els treballs" perquè "no faríem cap favor si avaluem la situació i no ha acabat".
  • Al migdia d'este divendres estaven tancades per pluja o neu 71 carreteres i en 45 més es requeria circular amb precaució.
Mónica Oltra en rueda de prensa
Mónica Oltra en rueda de prensa
EUROPA PRESS
Mónica Oltra en rueda de prensa

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat este divendres "a mers efectes informatius" que la Generalitat Valenciana va posar a disposició del Govern "des del minut zero" tots els seus efectius per a fer front a l'onada de fred i no va ser fins aeste dijous a la nit "quan es va acceptar l'oferta".

Oltra ha fet estes manifestacions en la roda de premsa posterior al ple de Consell en ser preguntada per la valoració del Ministeri de Foment. L'A3 ha quedat reoberta al migdia d'este divendres sol per a turismes en les dues direccions de la via, després d'hores tallada.

La portaveu de la Generalitat ha apuntat que faran les avaluacions "quan acaben els treballs" perquè "no faríem cap favor si avaluem la situació i no ha acabat". Així, ha enviat al final de l'episodi d'onada de fred per a fer una valoració de l'actuació "de tots els mitjans i administracions que estan col·laborant per a minimitzar l'impacte".

"En tot cas, la Generalitat, des del minut zero, va posar tots els seus efectius a disposició de la Delegació del Govern i ahir a la nit va ser quan es va acceptar l'oferta, i ho dic a mers efectes informatius", ha fet notar.

En este divendres, la Generalitat ha establit la situació d'emergència 1 per nevades a les comarques dels Serrans, la Plana Utiel-Requena, el Rincón de Ademuz, la Foia de Bunyol, l'Alcoià i el Comtat. Tot i això, després es va elevar a dos a Utiel-Requena perquè el temporal ha deixat sense llum la comarca.

Alhora, hi ha emergència zero per nevades a les comarques dels Ports, Alt Millars, Alt Maestrat, l'Alcalaten i Alt Palància a Castelló; Vall d'Albaida, la Costera, la Canal de Navarrés i Vall d'Aiora a València i la les Marines i Alt Vinalopó a Alacant i preemergència nivell roig a Castelló i taronja a l'interior nord de València.

Hi ha preemergència per fenòmens costaners en tot el litoral i diferents preemergències per pluges a València i Castelló. A Alacant ja s'han donat per conclosos els avisos per nevades.

Al migdia d'este divendres estaven tancades per pluja o neu 71 carreteres i en 45 més es requeria circular amb precaució. El Centre de Coordinació d'Emergències ha rebut 1.536 telefonades pel temporal, 812 d'elles a València, 613 a Alacant i onze a Castelló..

Mostrar comentarios

Códigos Descuento