3.400 antisistema han provat d’entrar clandestinament per la Jonquera i El Prat

  • Els han expulsat des de la frontera o l’aeroport el darrer any perquè venien amb antecedents penals.
  • A Barcelona, els Mossos tenen fitxats 250 radicals.
  • CONSULTA AQUÍ MÉS NOTÍCIES DE BARCELONA.

La Policia Nacional ha detectat el darrer any a les fronteres de la Jonquera i l’aeroport del Prat prop de 3.400 ciutadans fitxats a nivell internacional, la majoria dels quals de moviments antisistema, que volien entrar a Catalunya de forma clandestina.

El tractat de Schengen permet a l’Estat espanyol, com a membre de la Unió Europea, rebutjar l’entrada al país de persones amb antecedents a d’altres països.

A Barcelona ciutat, punt de trobada de la majoria dels que intenten entrar clandestinament, hi ha uns 250 antisistema actius, només en accions de lluita urbana, segons fonts dels Mossos.

2.000 radicals fitxats

Entre la Policia i els Mossos han elaborat un decàleg de les diverses tipologies de grups antisistema. Així, els divideixen entre okupes que reclamen habitatge (uns 800); els anarquistes violents, en l’argot policial anomenats crostes (uns 350) i els altres, entre els que hi compten els independentistes (que no superen els 500).

La resta, segons les mateixes fonts policials, poden "variar d’ideologia radical" depenent del moment.

Entre joves extremistes que resideixen a la ciutat habitualment i membres que la visiten esporàdicament per algun acte, en total, sumen uns 4.000.

200 cases ‘okupades’

Tot i coincidir en les reivindicacions bàsiques, els okupes "es desvinculen dels moviments violents", segons detalla a 20 minutos Xavier, membre del sector que defensa una vivenda digna.

A Barcelona, encara queden uns 200 habitatges okupats, tot i que al llarg de l’any passat, la Policia en va desallotjar un centenar.

A la capital, hi ha implantats els desallotjaments exprés, tot i que un desnonament triga una mitjana de dos anys.

El moviment okupa, segons Xavier, és molt crític amb "la hipocresia política i policial".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento