Un de cada set nens no ha menjat mai una taronja

El 23% dels escolars d’entre 8 i 11 anys no han tastat els tomàquets. Espinacs, cebes i olives també els són desconegudes. Prenen fruita gràcies als sucs.
Pot semblar increïble, però les respostes de 2.500 alumnes catalans a una enquesta de la Generalitat revelen que un de cada set nens no ha tastat mai una taronja. Són el 15% del total d’entrevistats i confessen que només n’han begut el suc espremut.El llistat de fruites, verdures i productes específics de la dieta mediterrània que no han tastat els nens i nenes d’entre 8 i 11 anys s’allarga i demostra que un de cada cinc alumnes de Primària no ha menjat mai un tomàquet (això és el 23%). El 32% desconeix el gust dels espinacs i gairebé el 23% no ha menjat mai un espàrrec. La ceba (16% no l’ha tastada mai) i les olives negres (21% tampoc les ha menjades) són també desconegudes per als escolars de Primària.

«Són unes xifres absolutament sorprenents», va confirmar ahir el conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, qui va apostar per la «recuperació de la tradició» culinària mediterrània davant el progressiu augment de casos d’obesitat infantil.

Si cuinen el plat, el tasten

El fet és que gairebé el 91% dels alumnes que han participat en algun dels tallers de Cuina Mediterrània a les escoles afirmen també que han tastat per primera vegada, com a mínim, un nou ingredient.

Ajudar a elaborar un plat fa que el 66% dels nens vulguin tastar-lo, tot i que hi hagi els ingredients que habitualment rebutgen.

Un error del 60% dels pares

El 60% dels pares i mares admeten que no alimenten correctament els seus fills. Són dades recollides per la Fundació Dieta Mediterrània que imparteix cursos de cuina a nens de Primària en conveni amb la Generalitat. Els pares s’han mostrat sorpresos per la voluntat dels nens i nenes de cuinar i tastar nous plats i ingredients. Concretament, el 94% dels alumnes d’entre 8 i 11 anys volen cuinar a casa. Alhora, els tallers han evidenciat que la cuina agrada tant a nens com a nenes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento