45 pisos socials per a joves fa un any que estan buits

L’edifici està afectat per una demanda dels veïns. L’escola i l’aparcament construïts alhora sí que estan en funcionament. Ja hi ha grafits a l’entrada.
L’edifici de pisos protegits des del xamfrà de Londres-Villarroel, amb grafits a l’entrada. L’aparcament ja funciona (N. B.).
L’edifici de pisos protegits des del xamfrà de Londres-Villarroel, amb grafits a l’entrada. L’aparcament ja funciona (N. B.).
L’edifici de pisos protegits des del xamfrà de Londres-Villarroel, amb grafits a l’entrada. L’aparcament ja funciona (N. B.).
Un edifici de nova construcció en ple Eixample destinat a habitatges protegits de lloguer per a joves està tancat i barrat des de fa un any i, fins i tot, ja es poden veure grafits a l’entrada de la finca.Són 45 pisos ja construïts a la confluència del carrer de Londres amb Villarroel i que havien de ser adjudicats al macrosorteig que es va celebrar el febrer del 2007.

Ara, però, estan a l’espera que es resolgui una demanda interposada pels veïns de la zona, on denunciaven que l’edifici es va construir sense tramitar el projecte i sense ajustar-se als criteris legals vigents en relació amb l’alçada i els materials emprats en l’immoble.

L’Ajuntament va confirmar ahir que, un cop hi hagi una sentència, els 45 pisos de protecció s’adjudicaran a joves. Ara bé, l’advocada dels veïns, Anna Valls, va matisar ahir que «si es recorregués la sentència el procés es podria allargar cinc anys més».

Bona part de l’illa de cases ha estat renovada. Les obres van començar fa quatre anys i actualment ja s’han estrenat una escola (el CEIP Mallorca) i un aparcament municipal als baixos dels pisos de protecció oficial.

Ara com ara, el tancament de vidre de la porteria de l’edifici ha estat substituït per plafons metàl·lics tancats amb un cadenat. A l’entrada ja hi ha grafits que evidencien el pas del temps.

Desapareguts del macrosorteig

Aquests 45 pisos van desaparèixer de la convocatòria del sorteig que es va celebrar el febrer del 2007, ara fa un any. Si a les primeres bases de les promocions s’hi ofertaven 1.554 habitatges de protecció oficial, en apropar-se la data del sorteig en constaven solament 1.509. Aquest fet va suscitar desconcert entre els qui optaven als habitatges públics, ja que no es va donar cap explicació del motiu pel qual ja no apareixien a la convocatòria. El fet és que un jutge ha aturat ja tres vegades les obres de construcció de l’edifici del c/Londres donat que el projecte incomplia la normativa, per la qual l’Ajuntament està obligat a destinar 2.000 m2 a zona verda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento