Comunitat Valenciana

Montón replica a l'IVO que la derivació de pacients ha de fer-se des de la sanitat pública

  • La consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, ha replicat este dilluns a l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO) que atendre a qualsevol ciutadà que acudisca a la Fundació "no està en el conveni" ja que el procés legalment habilitat és que la derivació de pacients siga a través de la sanitat pública valenciana.
Carmen Montón, consellera de Sanitat
Carmen Montón, consellera de Sanitat
CONSELLERIA DE SANIDAD
Carmen Montón, consellera de Sanitat

En qualsevol cas, després de presentar en Alacant el programa 'Domi-EQIFar' per a l'atenció farmacèutica domiciliària, ha recalcat que el cent per cent de pacients que sol·liciten una derivació són atesos per l'IVO.

Montón respon així el comunicat que l'IVO va emetre el passat divendres en el qual afirmava que admetrà "qualsevol sol·licitud presentada en la Fundació pels pacients que tinguen interés a ser beneficiaris" de l'acció concertada per a la prestació assistencial integral oncològica, fruit de l'acord al que es va arribar amb la Conselleria de Sanitat.

De fet, ha recordat que va ser el propi director general de l'IVO, Manuel Llombart, qui va firmar en la seua etapa de conseller de Sanitat amb el PP un decret que impedia la lliure elecció. A més, ha recordat que en el conveni subscrit fa dos mesos amb la Fundació s'estableix que la derivació ha de realitzar-se a través dels departaments de salut de sanitat pública o bé a través d'una unitat especialitzada situada en el Centre de Salut de Tendetes, per ser el més pròxim a l'IVO, "on volem que prime l'acte mèdic a l'administratiu".

D'esta manera, es buscar "donar facilitats" al malalt i que esta derivació es realitze sense que el pacient haja de "fer cap procés administratiu ni burocràtic". "Eixa és la derivació establida en el conveni i eixa és la que estem seguint", ha explicat Montón, que ha incidit que el "cent per cent" de pacients que sol·liciten una derivació a l'IVO estan sent atesos.

Montón ha assenyalat que la comunicació amb l'IVO és la que "s'estableix de manera oficial" i no a través de comunicats de premsa i ha recalcat que segueixen treballant amb "total normalitat" en un conveni que es va firmar fa ja dos mesos pel qual "es garantisca el dret del pacient de manera que es prime l'acte mèdic a l'administratiu".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento