El fugitiu de Terol és un dels fugitius més buscats d'Itàlia i va ser trobat a 200 metres de la pickup accidentada

  • El fugitiu de Terol és Norbert Feher, d'origen serbi i un dels fugitius més buscats a Itàlia, segons han informat a Europa Press fonts de la investigació. Va ser detingut per una patrulla de la Guàrdia Civil a uns 200 metres de la furgoneta pickup accidentada amb la qual es va escapolir després de presumptament assassinar tirs a dos agents de l'institut armat i un veí que els acompanyava.
Dispositiu de la Guàrdia Civil per a la detenció de l'autor del tiroteig en Teru
Dispositiu de la Guàrdia Civil per a la detenció de l'autor del tiroteig en Teru
GUARDIA CIVIL
Dispositiu de la Guàrdia Civil per a la detenció de l'autor del tiroteig en Teru

Els investigadors encara recapten dades de la identitat del detingut, que no se sap exactament si va caure rendit pel cansament després de huit hores de fugida des d'Albalate del Arzobispo (Terol) o a conseqüència de l'accident, ja que la pickup verda amb la qual va fugir i va recórrer cent quilòmetres cap al sud va aparéixer accidentada en el punt kilométrico 95,500 de l'A-226, en el terme municipal de Cantavieja.

Una patrulla de la Guàrdia Civil pertanyent a Castelló va detindre les 2.50 hores en este punt quilomètric el presumpte autor de la mort a tirs dels guàrdies civils Víctor Romero Pérez i Víctor Jesús Caballero Espinosa, tots dos pertanyents als Equips ROCA i del veí d'Andorra (Terol) identificat com José Luis Iranzo.

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha lamentat estes morts i ha suspès la seua presència en el Consell de Ministres d'este divendres per a desplaçar-se al lloc d'Alcanyís, que era on estaven destinats els dos agents de la Guàrdia Civil.

El detingut es trobava a les 10.30 hores pendent d'identificació en la Comandància de Terol. Fonts de la investigació apunten al fet que procediria d'un país d'Europa de l'Est, encara que els agents estan tenint dificultats per a identificar-lo davant la falta de col·laboració de l'arrestat.

En el moment de la detenció portava tres armes curtes, entre elles les dos pistoles Beretta que va arrabassar als guàrdies civils als quals presumptament va disparar després de personar-se este en una masia en la qual havien detectat moviments sospitosos. Els investigadors connecten al fugitiu amb un altre succés el 5 de desembre en la mateixa comarca, on va disparar i va ferir altres dos veïns.

Després d'elaborar un retrat robot i transcorregudes diverses hores de pànic entre els veïns de la zona, amb informacions confuses que apuntaven al fet que estava atrinxerat i després abatut, la Guàrdia Civil va desplegar un ampli dispositiu per a desenvolupar una operació gàbia, per al que va realitzar controls en diverses carreteres. L'assassinat de les tres persones es va produir entre les 19.00 i les 20.00 hores del dijous.

El delegat del Govern a Aragó, Gustavo Alcalde, es va desplaçar anit el lloc dels fets. Este matí ha confirmat la detenció. "El sospitós encara no està identificat perquè no està col·laborant en els primers interrogatoris. Sí que és molt probable que siga el mateix que el 5 de desembre va ferir dos persones", ha explicat.

CREU ROJA A TÍTOL PÒSTUM

La Guàrdia Civil ha informat en un comunicat que els agents morts participaven en el dispositiu activat a partir de la vesprada del passat dia 5 per a la localització de l'autor dels trets que van ferir greument a dos persones en el municipi turolense d'Albalate de l'Arquebisbe.

L'institut armat ha assegurat que no pot aportar més dades per trobar-se la investigació sota secret de sumari. Una vegada concloses les autòpsies, s'instal·larà la Capella Ardent en l'Ajuntament d'Alcanyís, on s'han desplaçat el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i el director general de la Guàrdia Civil, José Manuel Folgat. Als agents se'ls imposaran a títol pòstum la Creu al Mèrit de la Guàrdia Civil amb distintiu roig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento